Rosacea

Home » Gezicht » Huidproblemen » Rosacea
Rosacea 2018-02-08T15:16:30+00:00

Rosacea

Rosacea  is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht. Rosacea betekent letterlijk ‘rood als een roos’. Het meest opvallende is de felrode kleur van de wangen en de neus. Rosacea is chronisch, maar niet besmettelijk.

Kenmerken

Belangrijkste kenmerken zijn roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes en puistjes. De aandoening kan lijken op acne. Rosacea komt echter op latere leeftijd voor dan jeugdpuistjes, meestal niet voor het 30ste jaar. Vooral vrouwen van middelbare leeftijd hebben er vaak last van. Bij mannen komt het minder vaak voor. Oogafwijkingen komen veelvuldig voor bij rosacea en deze kunnen variëren van mild tot ernstig.

Oorzaak

De oorzaak van rosacea is onbekend. De ernst van rosacea kan worden beïnvloed door uitwendige factoren, waardoor de klachten kunnen toenemen. Voorbeelden hiervan zijn warmte, zonlicht, cosmetica, huidverzorgingsproducten en sommige geneesmiddelen. Bepaalde geneesmiddelen die corticosteroïden bevatten kunnen rosacea veroorzaken of verergeren, zowel door inwendig gebruik als bij toepassing op de huid. Door het eten van sterk gekruid voedsel en het drinken van alcohol kunnen de klachten toenemen.

Behandeling3719-repair-3-complex

Rosacea is een hardnekkige aandoening, die goed te behandelen is met !QMS. De combinatie van een
zuurstofbehandeling met repair 3 complex (voor thuisgebruik), of een peeling met chinese kruiden in combinatie met producten voor thuisgebruik. Het wegblijven van de klachten na een behandeling verschilt sterk per individu en wordt mede bepaald door het vermijden van factoren die het veroorzaken en verergeren.