Ontharen

Home » Ontharen
Ontharen 2018-02-08T15:16:28+00:00

Weg met overtollige haren

Bij Schoonheidssalon Tosca kun je ook terecht voor tijdelijk of duurzaam ontharen. Tijdelijk ontharen gebeurt door harsen, epileren, elektrisch ontharen of een combinatie ervan. Harsen is een van de meest populaire manieren van tijdelijke haarverwijdering. Zoals de naam al zegt, wordt er gebruikgemaakt van hars, die aangebracht wordt op je huid. Hierbij komen je lichaamsharen vast te zitten in de hars. Vervolgens trek je de hars tegen de haargroeirichting in van je huid. De ingevangen haren worden hierdoor met wortel en al meegetrokken.

Het voordeel is dat het daardoor langer duurt dan bij scheren voordat de haren weer zijn aangegroeid, gemiddeld zo’n 4 – 8 weken. Bovendien groeien de haren terug met een dunnere en zachtere punt. Anders dan bij scheren, zul je dus na het harsen geen last hebben van harde stoppels. Bij regelmatig harsen heb je zelfs kans dat sommige haren helemaal niet meer terugkomen, omdat het haarzakje waarin de haar groeit beschadigd is geraakt. Bekijk hier de mogelijkheden en prijzen.

Voor ‘duurzaam’ ontharen wordt gebruikt gemaakt van een machine die werkt op basis van ‘Intense Pulsed Light‘, ofwel IPL. IPL systemen zijn veel flexibeler en minder gevaarlijk dan lasers. De werking van IPL systemen is hetzelfde als die van lasers, maar zijn een stuk vriendelijker voor de huid. De kracht is minder maar wordt beter gebruikt. Zo veroorzaken zij veel minder beschadigingen in het omliggende weefsel. IPL systemen zijn de tweede generatie van lichtsystemen.

Het grote voordeel is dat de IPL door onze schoonheidsspecialistes veilig gebruikt kan worden omdat er alleen gebruik wordt gemaakt van fotolicht.

Het IPL systeem werken op selectieve absorptie. De melanine (kleurstof in de haar) neemt het licht op en duwt dat door naar de wortel. Dit gaat gepaard met veel energie en warmte. De Intense Beauty Light gaat door de huidbarrière heen (langs de haar) naar het bloedvaatje waar de haar van zuurstof wordt voorzien. Het afgegeven licht sluit de toevoer van zuurstof af waardoor de haar bij de wortel afsterft.

Bekijk hier de mogelijkheden en prijzen.