Intense Pulsed Light

Home » Ontharen » Intense Pulsed Light
Intense Pulsed Light 2018-02-08T15:16:28+00:00

Intense Pulsed Light

IPL (Intense Pulsed Light) is een methode waarbij ongewenste haren langdurig en vaak definitief worden verwijderd. Bij IPL worden de voordelen van de traditionele methodes zoals harsen en elektrisch ontharen gecombineerd. Op een snelle en effectieve manier worden via de IPL-flitsen de haarwortels verhit en daar kunnen ze niet tegen. De haarwortel sterft af en er kan op die plek geen of minder snel haar terugkomen. Zowel het gezicht als het lichaam zijn te behandelen.

Hoe werkt het?

Het handvat met daarin de IPL-flitslamp geeft gedurende een aantal milliseconden gepulseerde lichtenergie op de huid af. De intensiteit van de lichtenergie stellen we in op basis van om de dikte en kleur van het haar. De flitsen worden aangestuurd via een voetpedaal. De energie die op de huid wordt geflitst, wordt omgezet in warmte, die via het pigment in de haar naar de wortel wordt getransporteerd, waarna de wortel en voedingsbodem van de haar worden opgewarmd en vernietigd. Per behandeling kunnen we ca. 15-20% van het aanwezige haar vernietigen, de rest zit in de rust-, of uitvalfase. De vernietigde haar gaat na zo’n twee weken uitvallen.

De net geschoren huid is klaar voor de IPL behandeling

De IPL-flitslamp geeft gepulseerd licht vrij, waardoor de haarfollikel en wortel (bulbus) worden verhit

De haar gaat uitvallen en kan hier niet meer terugkomen

Veiligheid

Omdat gewerkt wordt met hoog gepulseerd (flits)licht is het dragen van een beschermbril verplicht. IPL is overigens de afgeleide van de al wat langer bestaande laserontharing. Het voordeel van IPL is dat het bereik van de lamp specifiek is afgestemd op o.a. ontharen waardoor het een veiligere methode is.

Haarkleur

Bij IPL gaat het dus om het pigment in de haar dat de warmte moet vervoeren, dus hoe donkerder de haar, hoe meer warmte er naar de wortel geleid wordt en hoe effectiever de behandeling zal zijn.

Afspraak intake

Maak de vrijblijvende afspraak voor een intakegesprek met een proefflits om jouw specifieke situatie te bekijken.